Aanbod

Aanbod

Aanbod

Het aanbod van scholen is in Arnhem en omgeving zeer divers. Er zijn brede scholengemeenschappen die zich richten op alle onderwijsniveaus, maar ook kleine scholen die onderwijs bieden op één ­niveau in het bijzonder. Dan zijn er nog de verschillen in achtergrond: openbaar, ­bijzonder (werken vanuit een godsdienst of levensbeschouwing) en algemeen ­bijzonder (Montessori, Dalton). Sommige scholen hebben een speciaal profiel, zoals: sport, kunst & cultuur, of een ­afdeling voor hoogbegaafden, een ­technasium, speciale faciliteiten voor ­topsporters en tweetalig onderwijs. ­Daarnaast zijn er ­vmbo-scholen met extra aandacht voor sociaal-emotionele ­ontwikkeling. Tot slot bestaan er ook ­particuliere scholen. Op de ene school zitten leerlingen van ­verschillende niveaus in één klas (zoals havo/vwo, mavo/havo, basis/kader) waardoor uw kind de keuze voor het ­definitieve niveau nog kan uitstellen. Op andere scholen zitten leerlingen van één niveau bij elkaar. De weg naar het behalen van een diploma kan dus per school erg verschillen. Het is daarom belangrijk om goed uit te zoeken welke school het beste bij uw kind past. In deze Schoolkeuzegids stellen de scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio Arnhem zich voor. Hierin staat ook wanneer er open dagen, minilessen, doe-dagen, et cetera zijn. De data en vorm hiervan zijn onder ­voorbehoud van actuele coronamaatregelen. We adviseren u de websites van de ­scholen in de gaten te houden voor ­eventuele ­wijzigingen en updates.

Scholenmarkten

In november en december worden ­normaliter scholenmarkten georganiseerd in Arnhem en omgeving. Hier ­kunnen ouders op één avond kennis­maken met verschillende scholen voor voortgezet onderwijs.
Vanwege de coronamaat­regelen wordt er op dit ­moment nagedacht over een alternatief. Zodra dat bekend is worden de basisscholen ­daarover ­geïnformeerd.

Open Huis, minilessen, doe-dagen...

Het is belangrijk om samen met uw kind bij verschillende scholen een kijkje te nemen. Hier zijn de open dagen, mini­lessen, doe-dagen et cetera voor. Uw kind merkt heel snel of hij/zij zich thuis voelt op een school. U kunt daar ook antwoord krijgen op alle vragen die u over die school heeft.
Zoals hierboven vermeld, zijn de data en vorm van open dagen afhankelijk van de actuele coronasituatie. Houd de websites van de scholen daarom goed in de gaten. Hier kunt u overigens ook alvast wat sfeer proeven; veel scholen plaatsen foto’s en video’s van activiteiten op hun website.

Coronamaatregelen

wolkes-download

wolkes-opendagen

wolkes-checklist